درمان پاچنبری یا کلاپ فوت

19

پاچنبری یا کلاپ فوت به حالتی می‌گویند که در آن پاهای بیمار به سمت داخل و پایین چرخیده است. در این حالت پاشنه پاها رو به سمت داخل است و کف پا به سمت بالا یا پایین است. دلیل این امر سفتی و کوتاهی تاندون‌هایی است که عضلات صاف پا را به استخوان متصل می‌کند و منجر به انحراف و پیچ خوردگی پا می‌شود.

اگر کودکی به پاچنبری مبتلا باشد دردی در زمان نوزادی حس نمی‌کند؛ اما ممکن است در صورت عدم درمان در بزرگسالی مشکلات مختلفی چون عدم توانایی راه رفتن برای او به وجود آید. بر اساس تحقیقات میزان ابتلای پسران به این عارضه دو برابر دختران است. اگر در همان ابتدای تولد نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام کنید خوشبختانه این بیماری درمان‌پذیر است؛ اما دوره درمان این بیماری بسیار طولانی است و نیاز به همراهی والدین و هزینه بالا دارد. در این وبلاگ از بازرگانی نوین طب صدف باران قصد داریم در خصوص این بیماری و وش‌های درمان آن صحبت کنیم.

پاچنبری چیست؟

کلاپ فوت یک بیماری مادرزادی است که بر اثر آن پاهای کودک دچار انحراف می‌شود. این انحراف در برخی مواقع در یک پا یا گاهی در هر دو پا با شدت‌های مختلف خود را نشان می‌دهد. در نوزادانی که پاهای پرانتزی دارند تاندون‌هایی که ماهیچه‌های ساق پا را به پاشنه پای آنها متصل می‌کنند، طول بسیار کوتاهی دارند. همین مسئله منجر به این می‌شود که پاها از فرم طبیعی خود خارج شود.

یکی از شایع‌ترین نقص‌های مادرزادی پاچنبری است که از هر هزار کودک یک نفر به آن مبتلا می‌شود. همانطور که گفتیم نرخ ابتلا پسران در دختران برای این بیماری بیشتر است و پسران حدود دو برابر دختران به این بیماری مبتلا می‌شوند.

نوزادی که با این شرایط متولد می‌شود از نظر جسمی مشکل دیگری ندارند. اما این حالت شرایط ایجاد بیماری‌های جدی‌تر مانند اسپینا بیفیدا را فراهم می‌کند. در بیشتر مواقع آسیب اینچنینی پاها در همان هنگام نوزادی قابل اصلاح و درمان است. اما برای درمان آن باید یک تا دو هفته پس از تولد اقدام کرد. در صورتی که مراحل درمانی این بیماری را با موفقیت پشت سر بگذارید، نوزاد در آینده انواع فعالیت‌های بدنی را می‌تواند انجام دهد و یک زندگی عادی را بگذراند. در صورتی که درمان این بیماری نیز به موقع انجام نشود، در شکل ظاهری پاها تغییراتی به وجود می‌آید اما نوزاد قادر است که به طور عادی راه برود.

علائم کلاپ فوت چیست؟

علائم پاچنبری از همان بدو تولد به سادگی در نوزاد مشخص است. پزشکان با انجام سونوگرافی ماه‌های آخر بارداری نیز می‌توانند این عارضه را در نوزاد تشخیص دهند. علائم این بیماری در هر کودکی متفاوت است، اما توسط پزشک متخصص اطفال به راحتی قابل تشخیص است. از جمله علائم کلاپ فوت عبارت است از:

  • پایی که به سمت پایین باشد و انگشتان پا به سمت داخل خم شود.
  • پاها از ناحیه پهلو وارونه است.
  • بین دو پا ممکن است تا حدود یک و نیم سانتی‌متر تفاوت قد باشد.
  • عضلات ساق پایی که دچار آسیب است، ممکن است به طور کامل رشد نکند.
  • دامنه حرکتی پا محدود است.
  • پایی که دچار آسیب است در موارد شدید ممکن است کاملاً وارونه شود.

عوامل خطر این بیماری کدام است؟

همانطور که گفتیم اگر تاندون‌ها و ماهیچه‌های داخل و اطراف پا از میزان طبیعی کوتاه‌تر باشد، پاچنبری به وجود می‌آید. دلیل مشخصی برای ابتلا به این بیماری وجود ندارد و تقریباً راهی برای پیشگیری از آن نیز نمی‌توان تعیین کرد. اما برخی از شرایط بر روی ابتلای به این بیماری تاثیرگذار است. از جمله:

  • جنسیت: پسران بیشتر از دختران به این بیماری مبتلا می‌شوند.
  • سابقه خانوادگی: در کودکانی که با سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری مبتلا می‌شوند، شانس ایجاد کلاپ فوت بیشتر می‌شود.
  • سبک زندگی: استعمال دخانیات از جمله سیگار و استفاده از داروهای غیر مجاز در دوران بارداری شانس ابتلا نوزاد به این عارضه را افزایش می‌دهد.
  • بیماری‌های مادرزادی: وجود بیماری‌های دیگر مانند اسپینا بیفیدا که یک بیماری مادرزادی است بر روی ایجاد این بیماری تاثیرگذار است.
  • مایع آمنیوتیک: کمبود مایع آمنیوتیک در دوران بارداری می‌تواند تولد نوزاد با آسیب پاها را افزایش دهد.

درمان کلاپ فوت

همانطور که گفتیم برای درمان این بیماری باید بلافاصله پس از تولد اقدام کرد تا درمان به صورت موثر اتفاق بیفتد. از جمله درمان‌هایی که برای این بیماری در نظر می‌گیرند عبارت است از:

روش پونستی (تکرار گچ‌گیری)

در این روش پزشک مکررا پایی که دارای انحراف است،ف را در مسیر درست قرار می‌دهد و گچ می‌گیرد. هر هفته باید این گچ تعویض شود و موقعیت پا اصلاح شود. در روش پونستی ۲ الی ۳ ماه طول می‌کشد تا پا به حالت قبل بازگردد. در روش پونستی علاوه بر گچ ساده از باند فایبرگلاس ارتوپدی نیز می‌توان استفاده نمود. این گچ نسبت به گچ ساده مزایای بیشتری دارد وزن پایین‌تر و انعطاف پذیری بیشتر گچ فایبرگلاس ارتوپدی منجر به این می‌شود که تحمل آن برای کودک در این شرایط راحت‌تر باشد.

در کنار گچ‌گیری کودک باید از کفش‌های مخصوصی به نام بریس استفاده کند. بریس‌ها با استفاده از یک میله فلزی به یکدیگر متصل می‌شود و کودک باید سه ماه از آن استفاده کند. سه ماه اول درمان، روزانه ۲۳ ساعت باید این کفش‌های مخصوص استفاده شود و بعد از آن در شب فقط به مدت ۳ الی ۴ ساعت می‌توان از این کفش استفاده نمود. پونستی محبوب‌ترین روش درمان کلاپ فوت است.

فیزیوتراپی برای درمان پاچنبری

دیگر روش درمان کلاپ فوت استفاده از فیزیوتراپی است. در این روش یک کشش ملایم و بدون درد در کف پای نوزاد اعمال می‌شود تا به اصلاح تاندون‌های پا کمک کند. در این روش یک اسپلینت فلزی را بر روی تاندون قرار می‌دهند. البته روزانه به مدت دو ساعت این اسپلینت از پا برداشته می‌شود تا امکان تهویه و حمام برای کودک فراهم شود.

جراحی کلاپ فوت

در برخی مواقع استفاده از گچ‌گیری برای درمان این بیماری به اندازه کافی موثر نیست. در این شرایط نیاز است که از عمل جراحی پاچنبری استفاده شود. ۵ درصد کودکان برای درمان وضعیت پاهای خود به جراحی نیاز پیدا می‌کنند که در سن ۶ تا ۱۲ ماهگی این کودکان انجام می‌شود. پزشکان در روش جراحی تاندون‌های پا را در موقعیت درست خود قرار می‌دهند و پا باید دو ماه به همین موقعیت باقی بماند.

پس از جراحی نیز باید از ناحیه ران تا انگشتان کودک در گچ باشد. پس از دو ماه گچ پای کودک باز می‌شود و پین‌ها و گچ‌ها برداشته می‌شود و سپس یک ماه از ناحیه کوتاه‌تر گچ می‌گیرند. در اینجا نیز بهتر است که از گچ فایبرگلاس ارتوپدی به جای گچ ساده استفاده شود تا تحمل این دوره برای کودک آسان‌تر شود. استفاده از بریس نیز تا یک سال برای کودکان در این شرایط اجباری است.

خرید باند فایبرگلاس ارتوپدی از صدف باران

شرکت بازرگانی نوین طب صدف باران یکی از شرکت‌هایی است که انواع محصولات پزشکی از جمله باند فایبرگلاس ارتوپدی را به صورت وارداتی و بدون واسطه در اختیار بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی قرار می‌دهد. برای خرید سریع می‌توانید با تلفن های شرکت تماس حاصل فرمایید..


پست های اخیر از نوين طب صدف باران :
رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب