منع ختنه در چه صورت برای نوزادان یا کودکان در نظر گرفته می شود؟ ختنه یک عمل جراحی رایج برای نوزادان یا کودکان پسر است. در این عمل جراحی تکه ای از پوست اضافه سر آلت تناسلی برداشته می شود. عدم انجام ختنه می تواند مشکلات مختلفی به دنبال داشته باشد. با این وجود در برخی موارد منع ختنه برای کودک در نظر گرفته می شود. در ادامه قصد داریم به بررسی موارد منع ختنه بپردازیم. با ما همراه باشید.
مهم ترین موارد منع ختنه
همانطور که می دانید انجام ختنه برای تمامی نوزادان و کودکان پسر ضروری است. چرا که عدم ختنه می تواند احتمال ابتلا به عفونت، اختلالات ادراری و غیره را افزایش دهد. اما در برخی موارد لازم است از انجام ختنه جلوگیری شود. مهم ترین موارد منع ختنه عبارتند از:
آلت تناسلی نهفته
برخی از نوزادان در هنگام تولد از نظر رشد آلت تناسلی در شرایط طبیعی قرار ندارند. در این حالت طول آلت تناسلی از اندازه طبیعی کوتاه تر است. این وضعیت اغلب در کودکان نارس دیده می شود. با این وجود برخی کودکان متولد شده پس از ۹ ماه کامل نیز ممکن است آلت تناسلی کوتاه یا حتی نهفته ای داشته باشند.
در این وضعیت به دلیل عدم دسترسی مناسب به آلت تناسلی به منظور جدا کردن پوست اضافه موجود در سر آلت تناسلی از انجام ختنه خودداری می شود. چرا که ختنه در این نوزادان ممکن است سلامت آن ها را به خطر بیندازد.
منع ختنه و نارس بودن نوزاد
از دیگر دلایل می توان به نارس بودن نوزاد اشاره کرد. در برخی مواقع نوزادن پیش از رسیدن به سن ۹ ماهگی متولد می شوند. این نوزادان به دلیل عدم تکامل به عنوان نوزاد نارس در نظر گرفته می شوند. در این حالت انجام ختنه برای نوزاد ممنوع است.
علت عدم ختنه برای نوزادان نارس کاملا واضح است. این دسته از نوزادان به دلیل تولد زودرس از سلامت جسمانی کامل برخوردار نیستند. در نتیجه انجام هر نوع عمل جراحی می تواند زندگی آن ها را به خطر بیندازد. بنابراین بهتر است تا زمان خارج شدن نوزاد از حالت نارس، انجام ختنه به تعویق بیفتد.
تاثیر هیپوسپادیاس در منع ختنه
هیپوسپادیاس در واقع نوعی ناهنجاری در مجاری ادراری است که در آن خروج ادرار از محلی به غیر از نوک آلت تناسلی صورت می گیرد. در این ناهنجاری مجرای خروج ادرار اغلب در قسمت زیرین آلت قرار گرفته است. ساختار نامناسب مجرای ادراری در آلت تناسلی کودکان مبتلا به هیپوسپادیاس، انجام ختنه را برای آنان ممنوع می کند.
هیپوسپادیاس یا همان نقص ساختاری آلت تناسلی از بدو تولد قابل تشخیص است. بنابراین در صورتی که نوزاد دچار این ناهنجاری باشد از انجام ختنه جلوگیری می شود. هیپوسپادیاس قابل درمان است. در نتیجه پس از انجام جراحی جهت درمان این ناهنجاری می توان نسبت به ختنه نوزاد اقدام کرد.
وجود خمیدگی در آلت تناسلی
خمیدگی آلت تناسلی، انحنای آلت تناسلی یا به اصطلاح Chordee ناهنجاری دیگری در نوزادان است که علت بروز آن در اغلب موارد ارثی است. به طور معمول خمیدگی در آلت تناسلی همراه با بیماری هیپوسپادیاس ظاهر می شود و منع ختنه را به دنبال دارد.
خمیدگی در آلت تناسلی چگونه مشخص می شود؟ کج بودن آلت تناسلی در حالت معمول قابل تشخیص نیست. اما در برخی شرایط مانند ادرار کردن در اوایل صبح انحنای آلت به خوبی مشخص است. برای اطمینان از وجود خمیدگی بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.
چاقی زیاد نوزاد و منع ختنه
چاق بودن در نوزادان یک امر کاملا طبیعی است. اما ممکن است برخی نوزادان چاقی زیادی داشته باشند. در این حالت وجود چربی اضافه و بیش از حد در ناحیه شکم و قسمت های اطراف آلت تناسلی موجب فرو رفتن آلت به داخل پوست و بافت های اطراف می شود. در این فرایند جراحی ختنه نباید انجام شود. مگر زمانی که طول آلت حداقل 2.5 سانت باشد.
رابطه آلت پرده دار و منع ختنه
آلت پرده دار یا به اصطلاح Webbed Penisا ناهنجاری است که علت آن می تواند مادرزادی یا در برخی موارد اکتسابی باشد. وجود پرده در زیر آلت تناسلی موجب می شود قسمت پیشین در زیر آلت تناسلی به کیسه های بیضه متصل شود. در صورت بروز این حالت در نوزاد تا پس از درمان جراحی و برداشتن پرده، انجام ختنه ممنوع است.
عدم انجام ختنه چه عوارضی دارد؟
ختنه نکردن عوارض و مشکلات مختلفی برای نوزادان و کودکان دارد. با این وجود برخی از افراد بدون هیچ علتی از انجام ختنه برای نوزاد خود صرف نظر می کنند. مشکلات مربوط به عدم انجام ختنه عبارتند از:
- عدم رعایت بهداشت: وجود پوست اضافه در قسمت سر آلت تناسلی و عدم انجام ختنه موجب تجمع باکتری ها در این ناحیه و آلودگی می شود.
- انتقال بیماری: وجود پوست اضافه سر آلت تناسلی در بزرگسالی ریسک انتقال بیماری های عفونی و مقاربتی مانند ایدز را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.
- عفونت: از دیگر عوارض عدم انجام ختنه می توان به عفونت مجاری ادراری اشاره کرد که در بزرگسالی برای فرد مشکلات مختلفی ایجاد می کند.
- ظاهر آلت تناسلی: ظاهر نامناسب یکی از مشکلات بسیار مهمی است که به دنبال عدم انجام ختنه دیده می شود. در این حالت پوست ناحیه ختنه گاه در حالت شل به طور واضح قابل مشاهده است.
کلینیک ختنه
در این مطلب شما را با موارد منع ختنه آشنا کردیم. کلینیک ختنه نوزادان تهران به عنوان یک کلینیک معتبر و تخصصی، ختنه را برای نوزادان انجام می دهد. همچنین قبل از انجام ختنه مشاوره رایگان برای والدین عزیز انجام می گیرد تا هر گونه سوال و ابهامی در این مورد داشته باشند برطرف شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران این مجموعه ارتباط برقرار کنید.
آدرس و شماره تلفن:
استان تهران، شریعتی، پایین تر از ظفر (دستگردی)، کوچه احمدیه یکم، پلاک ۱۰، طبقه ۴، واحد ۱۱
۰۲۱۲۲۸۹۴۲۰۳ و ۰۹۰۲۵۴۲۸۶۳۴
جمع بندی
ختنه یک جراحی مهم برای نوزادان پسر است که عدم انجام آن در بزرگسالی مشکلات مختلفی برای فرد ایجاد می کند. اما در مواردی مانند وجود پرده در زیر آلت تناسلی، نارس بودن نوزاد، هیپوسپادیاس یا قرار گرفتن مجرای ادرار در زیر آلت تناسلی، انحراف آلت تناسلی، چاقی زیاد نوزاد یا کوتاه بودن آلت تناسلی تا درمان کامل بهتر است منع ختنه برای نوزاد در نظر گرفته شود.