جعبه کمک های اولیه نقش زیادی در نجات جان مصدومان در هنگام رخ دادن حوادث اورژانسی ایفا میکند. در داخل این جعبه مجموعهای از لوازم و تجهیزات قرار دارد که در حوادث مختلف برای یاری رساندن به مصدومان کاربرد زیادی دارند.
برخی از افراد با لوازم و محتویات داخل این جعبه آشنایی ندارند و سوالی که برای آنها به وجود میآید این است که در داخل این جعبه چه لوازمی قرار میگیرد؟ این جعبه را از کجا باید تهیه نمود؟ استفاده از این جعبه یا کیف چگونه است؟ اگر این سوالات برای شما هم پیش آمده است تا پایان این مقاله از شرکت بازرگانی صدف باران همراه ما باشید تا به جواب تک تک سوالات خود برسید.
جعبه کمک های اولیه چیست؟
به طور کلی میتوان گفت که جعبه کمک های اولیه شامل مجموعه از تجهیزات و لوازم ضروری است که در مواجهه با برخی از آسیبها به درمان سرپایی و پیشگیری از تشدید آسیب دیدگی کمک میکند. در خصوص اقلام داخل این جعبه میتوان گفت که با توجه به شرکتهای تولیدی این جعبه متفاوت است؛ اما برخی از اقلام ضروری وجود دارد که در تمامی این جعبههای یکسان هستند. شما میتوانید یک جعبه کمک های اولیه را تهیه نمایید و آن را در منزل و ماشین خود نگه دارید. نکته حائز اهمیت این است که این جعبه را در محلی قرار دهید که در دسترس اطفال نباشد.
اقلام ضروری در جعبه کمک های اولیه
وجود یک جعبه یا کیف کمکهای اولیه در محیط منزل و حتی محیط کار ضروری و اجباری است؛ زیرا در شرایط اضطراری که آسیب دیدگیهایی چون بریدگی و سوختگی برای فرد به وجود میآید میتواند به شما در مدیریت شرایط کمک کند. حتی در صورت رخداد بلایای طبیعی مانند زلزله، کولاک یا قطع برق نیز میتوانید از اقلام این جعبه استفاده کنید. از جمله اقلام ضروری جعبه کمک های اولیه عبارت است از:
لوازم ضد عفونی کننده زخم
هرگونه آسیب دیدگی که برای فرد در منزل یا محیط کار به وجود آید شامل بریدگی، خراش و سوختگی نیاز به ضدعفونی و تمیزکاری دارد. به این منظور استفاده از گازهای استریل بسیار موثر است و میتواند میزان خونریزی زخم را کاهش دهد. پس از آن به وسایلی مانند بانداژ و چسب زخم نیاز است که بتوانید جلوی خونریزی را بگیرید. به طور کلی برای تمیزی و پیشگیری از خونریزی زخم وجود اقلام زیر در کیف کمکهای اولیه الزامی است.
- باند ساده پزشکی
- چسب زخم
- نوار چسب
- دستمال مرطوب
- دستکش لاتکس
- گاز استریل
- پد الکلی
- بتادین
- باند کشی
دماسنج برای جعبه کمک های اولیه
اگر فردی به بیماری یا عفونت مبتلا باشد ممکن است به طور ناگهانی دمای بدن او بالا رود و دچار تشنج شود. به منظور کنترل دمای بدن فرد، از دماسنج استفاده میشود. وجود دماسنج در کیف کمکهای اولیه به شما در مدیریت این مشکل کمک میکند.
داروهای مسکن
وجود داروهای مسکن برای درمان مشکلات شایعی چون سردرد، دردهای عضلانی، التهاب و غیره بسیار موثر است. داروهای مسکنی که بدون نسخه قابل تهیه هستند میتواند در مدیریت این علائم به شما کمک کنند. بنابراین به شما توصیه میکنیم که داروهای زیر را در کیت کمکهای اولیه خود بگنجانید.
- ایبوپروفن که خاصیت ضد درد و ضد تب دارد.
- استامینوفن
- آنتیهیستامین که دارویی ضدحساسیت است.
- قرص و داروی سرماخوردگی
- ملین
- داروهای ضد اسهال مانند لوپرامید
- پماد هیدروکورتیزون به منظور پیشگیری از التهاب و خارش در مواقعی که با گیاهان مختلف برخورد میکنید یا توسط حشرات گزیده میشوید.
داروهای تجویزی در جعبه کمک های اولیه
در صورتی که از داروهای خاصی استفاده میکنید باید حداقل به اندازه یک هفته آن را در کیف کمکهای اولیه خود نگه دارید. این مسئله میتواند در شرایط بحرانی مانند کولاک یا طوفان به شما کمک کند. همچنین دستورالعملهای مصرف این داروها را در یک کاغذ بنویسید و در کنار آنها نگه دارید.
کیسه آب گرم و کیسه یخ
برای درمان مشکلاتی چون تورم و التهاب پس از ضربه، وجود کمپرس گرم و سرد الزامی است. به شما توصیه میکنیم حتماً این کیسهها را در اقلام موجود در جعبه کمک های اولیه قرار دهید.
قیچی و پنس پزشکی
به منظور برش چسب یا بانداژ وجود قیچی در این جعبهها الزامی است. همچنین در مواقعی که تکه شیشه در قسمتی از بدن گیر میکند، موچین پزشکی به کمک فرد میآید. البته توجه کنید که اگر این تکه شیشه بزرگ باشد هرگز نباید به تنهایی نسبت به خروج آن اقدام کنید؛ زیرا ممکن است به بافتهای بدن آسیب برساند.
دیگر اقلام ضروری
- ماسک صورت: محافظت از صورت در مواقعی که به تنفس مصنوعی نیاز است.
- چراغ قوه و سوت: در مواقعی که به کمک فوری نیاز دارید استفاده از سوت به کمک شما میآید. همچنین در مواقعی که نور محیط کافی نیست میتوانید از چراغ قوه استفاده نمایید.
- پتوی اضطراری: به منظور پیشگیری از سرما در مواقعی که گرم نگه داشتن بدن در اولویت قرار دارد.
توجه به این نکته الزامی است که هر سه الی ۶ ماه یکبار باید اقلام داخل این جعبه را تعویض نمایید؛ زیرا ممکن است تاریخ انقضا محصولات آن بگذرد.
نکات مهم هنگام آمادهسازی جعبه کمک های اولیه
برای تهیه جعبه کمک های اولیه باید به نکات زیر توجه نمایید.
- هنگام تهیه این جعبه به جنس آن توجه کنید که در برابر ضربه و شرایط آب و هوایی مقاومت بالایی داشته باشد.
- این جعبه باید در اندازهای تهیه شود که به راحتی قابل حمل باشد.
- داشتن قفل مناسب برای جلوگیری از سرنگونی اقلام داخل جعبه اجباری است.
- اقلام داخل جعبه را با توجه به نوع استفاده آنها باید به صورت جدا بچینید.
- توصیه میکنیم هر بخش را به صورت جدا برچسب گذاری کنید تا افرادی که به جعبه شما آگاهی ندارند نیز بتوانند در مواقع ضروری از آن استفاده کنند.
- اقلام کوچک مانند قرص و چسبهای زخم که در برابر رطوبت به محافظت دارند را در کیسههای زیپدار یا ظروف پلاستیکی قرار دهید.
- پس از هر بار استفاده از جعبه، اقلام داخل آن را چک کنید و در سریعترین زمان ممکن نسبت به تکمیل جعبه خود اقدام نمایید.
- تمامی افراد حاضر در خانه و محل کار باید نسبت به استفاده از اقلام داخل جعبه کمک های اولیه اطلاعات کامل داشته باشند.
- جعبه را در مکانی خشک و خنک نگهداری نمایید.
استفاده از جعبه و اقلام کمکهای اولیه
در مواقع اورژانسی داشتن اطلاعات کافی در خصوص نحوه استفاده از جعبه کمک های اولیه بسیار ضروری است. از جمله:
- به منظور پیشگیری از انتقال هرگونه عفونت، قبل از استفاده از اقلام جعبه دستهای خود را ضدعفونی کنید و از دستکش استفاده کنید.
- بررسی شرایط مصدوم برای پیشگیری از تشدید آسیب دیدگی لازم است.
- با توجه به نوع آسیب دیدگی از اقلام مختلف و مرتبط با این آسیب دیدگی استفاده کنید.
- برای کنترل خونریزی به صورت مستقیم و مداوم گاز استریل یا باند را به زخم فشار دهید تا خونریزی متوقف شود.
- اگر آسیب دیدگی بر اثر سوختگی به وجود آید باید ناحیه سوختگی را فوراً در زیر آب سرد قرار دهید تا درد و تورم آن کاهش یابد و سپس با استفاده از پماد ضد سوختگی از این ناحیه محافظت کنید.
- در صورتی که آسیب دیدگیها منجر به شکستگی شود نباید ناحیه آسیب دیده را تکان دهید و باید آن را ثابت نگه دارید.
نتیجهگیری
داشتن جعبه کمک های اولیه میتواند آمادگی شما در مقابله با مشکلات را افزایش دهد. شرکت بازرگانی صدف باران یکی از شرکتهای عرضه کننده اقلام مصرفی پزشکی است. کلیه مراکز فروش میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن های شرکت تماس حاصل فرمایند.