هر آنچه باید از افتادگی پلک بدانید

0

افتادگی پلک یا پتوز یکی از مشکلاتی است که می‌تواند بر روی زیبایی و بینایی فرد تاثیر بگذارد. تا زمانی که فرد بر اثر پایین آمدن پلک‌ها دچار اختلالات بینایی نشود، نیاز به درمان ندارد. در برخی مواقع پلک‌ها در این شرایط نیمی از قرنیه چشم را می‌پوشاند و بر روی بینایی تاثیر می‌گذارد.

پلک‌ها وظیفه محافظت از چشم در برابر خشکی، ورود اجسام خارجی و فشار بیش از حد را دارند. بر اثر عوامل مختلف ممکن است این عضو بدن دچار شل شدگی شود؛ همین مسئله بر روی زیبایی چشم‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. به همین دلیل افرادی که به زیبایی خود اهمیت می‌دهند به دنبال راهکارهای مناسب درمانی هستند. در این وبلاگ کلینیک زیبایی دکتر رویا عطایی قصد داریم هر آنچه که نیاز است شما در مورد پلک‌های افتاده بدانید را برایتان شرح دهیم.

افتادگی پلک چیست؟

زمانی که پلک‌های بالایی از شکل طبیعی خود خارج شود و دیگر قادر به بالا ماندن نباشد ،می‌گویند که افتادگی پلک رخ داده است. این مشکل برخی مواقع در یک چشم ایجاد می‌شود و برخی مواقع می‌تواند هر دو چشم را درگیر کند. زمانی که فرد به این عارضه مبتلا شود باید به پزشک متخصص مراجعه کند تا بتوان به طور دقیق ان را تشخیص داد. اما برخی مواقع این مشکل بر روی بینایی فرد تاثیر می‌گذارد و با قرار گرفتن بر روی قرنیه چشم بینایی فرد را دچار اختلال می‌کند.

با تاثیر افتادگی پلک‌ها بر روی بینایی باید هرچه سریع‌تر نسبت به کنترل و درمان این مشکل اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است چشم‌ها از حالت طبیعی خارج شود و حالت یکسان خود را از دست بدهد. ایجاد مشکلاتی چون خشکی چشم و آب مروارید در این شرایط بسیار شایع است.

افتادگی پلک چه علائمی دارد؟

علائم اصلی افتادگی پلک این است که پلک یک چشم یا هر دو چشم شل می‌شود و بر روی چشم‌ها می‌افتد. برخی مواقع این افتادگی آنقدر شدید است که ممکن است منجر به پوشش نیمی از قرنیه شود و فرد را با اختلالات بینایی همراه کند و فرد مجبور باشد که برای صحبت با دیگران سر خود را بالا بگیرد. بر اثر این مشکل ممکن است علائمی چون خشکی چشم یا ریزش اشک برای فرد به وجود آید. همچنین پتوز از نظر ظاهری چهره را خسته‌تر نشان می‌دهد. برخی مواقع نیز ممکن است فرد در چشمان خود احساس درد کند.

دلایل افتادگی پلک‌ها چیست؟

گفتیم که دلایل مختلفی برای ایجاد پتوز وجود دارد. این دلایل شامل مجموعه‌ای از دلایل طبیعی و دلایل اکتسابی است. از جمله دلایل اصلی ایجاد افتادگی پلک می‌توان به پیری و افزایش سن اشاره کرد. در پشت چشم عضلاتی وجود دارد که پلک‌ها را محکم نگه می‌دارد و آنها را به سمت بالا می‌برد. با افزایش سن این عضلات کارایی خود را از دست می‌دهد.

البته پتوز همیشه در میانسالی و پیری رخ نمی‌دهد و ممکن است در همه سنین افراد را درگیر کند. از دیگر دلایل ایجاد این مشکل می‌توان به اختلالات مادرزادی اشاره کرد؛ که منجر به افتادگی پلک کودک از بدو تولد می‌شود. این نوع از افتادگی‌های پلک اگر درمان نشود در نهایت منجر به تنبلی چشم کودک می‌شود. علاوه بر این موارد استفاده از لنزهای سفت، جراحی چشم، نواع بیماری‌های عصبی، مالش بیش از اندازه چشم و غیره می‌تواند منجر به پتوز شود.

درمان پلک‌های افتاده

زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید با توجه به وضعیت پلک‌های شما بهترین روش درمان افتادگی پلک را برای شما اتخاذ می‌کند. انتخاب این روش‌ها به میزان افتادگی پلک‌های شما و علت بروز این مشکل بستگی دارد. برخی مواقع این درمان‌ها جنبه پزشکی دارند و برخی مواقع جنبه زیبایی. از جمله راهکارهای درمانی برای افتادگی پلک‌ها عبارت است از:

عمل بلفاروپلاستی

موثرترین روش درمانی برای افتادگی پلک عمل بلفاروپلاستی است. در این عمل پوست‌های اضافه اطراف چشم که دچار افتادگی است، برداشته می‌شود و چشم‌ها به حالت سابق باز می‌گردد. این عمل در کلینیک‌های زیبایی و تحت نظر پزشک متخصص زیبایی انجام می‌شود. از مزایای عمل بلفاروپلاستی این است که پس از بهبودی ردی از بخیه در پلک‌ها باقی نمی‌ماند و فرد خیلی سریع دوره نقاهت خود را طی می‌کند. البته تمامی این شرایط به انتخاب پزشک با تجربه و کلینیک پزشکی معتبر برای انجام عمل بلفاروپلاستی بستگی دارد.

درمان افتادگی پلک با لیزر

در روش درمانی شل‌شدگی پلک‌ها با استفاده از لیزر، فرد دوره نقاهت کوتاه‌تری را می‌گذراند. از آنجایی که این روش درد و خونریزی ندارد به یک روش محبوب میان مردم تبدیل شده است.

استفاده از پلکسر

در صورتی که بر اثر شل‌شدگی عضلات و ماهیچه‌های اطراف چشم به این عارضه مبتلا شوید، می‌توانید با استفاده از روش پلکسر پلک‌های خود را به حالت طبیعی بازگردانید. در روش پلکسر تنها با استفاده از چند جرقه نسبت به رفع این مشکل اقدام می‌شود.

درمان افتادکی پلک با استفاده از بوتاکس و فیلر

در کلینیک‌های زیبایی با استفاده از تزریق بوتاکس و فیلر عضلاتی که در اطراف چشم شل هستند را تقویت می‌کنند و مشکل این عضلات را از بین می‌برند. فیلر خاصیت پرکنندگی دارد و می‌تواند به راحتی در رفع افتادگی پلک موثر باشد.

پیشگیری از افتادگی پلک

پیشگیری افتادگی پلک‌ها با استفاده از برخی روش‌ها امکان‌پذیر است و شما می‌توانید ضعف عضلات چشم را به تاخیر بیندازید. از جمله:

  • ورزش‌های چشم: ورزش‌هایی وجود دارد که فقط مخصوص صورت و نواحی چشم است و منجر به تقویت عضلات این ناحیه می‌شود. از جمله این ورزش‌ها ماساژ درمانی است که نواحی اطراف چشم را به سمت بالا حرکت می‌دهد. ماساژ درمانی همچنین به تحریک کلاژن سازی پوست می‌پردازد که برای جلوگیری از این مشکل بسیار موثر است.
  • تحریک ماهیچه‌های اطراف چشم: ماساژ ملایم همچنین عضلات اطراف چشم را تحریک می‌کند و خونرسانی به این عضلات را بهبود می‌بخشد.
  • استفاده از محصولات بهداشتی و مراقبتی: محصولات مراقبتی خاصی وجود دارد که به منظور سلامت پوست اطراف چشم و عضلات این ناحیه استفاده می‌شود. از جمله این محصولات می‌توان به کرم دور چشم اشاره کرد که از اسید هالورونیک تهیه می‌شود و برای جوانسازی پوست اطراف چشم بسیار موثر است.

نتیجه‌گیری

بر اثر عوامل مختلفی عضلات چشم تحریک می‌شود و پلک فوقانی دچار افتادگی می‌گردد. از اصلی‌ترین عامل این اتفاق افزایش سن و پیری است. همین مسئله ممکن است زیبایی فرد را تحت شعاع قرار دهد و حتی ممکن است بر روی بینایی فرد نیز تاثیر بگذارد. در این شرایط یک راهکار درمانی موثر استفاده از عمل بلفاروپلاستی چشم است. امروزه در کلینیک‌های پزشکی معتبر مانند کلینیک زیبایی دکتر رویا عطایی روش‌های درمانی موثری برای رفع این مشکل ارائه می‌شود. شما می‌توانید با مراجعه به این کلینیک نسبت به رفع افتادگی پلک‌های خود اقدام کنید.


پست های اخیر از دکتر رویا عطایی :
رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب