شکستگی انگشت دست یکی از صدماتی است که بر اثر فشار زیاد، ضربه مستقیم، پیچ خوردگی و... ایجاد می شود. شکستگی انگشت طیف مختلفی دارد و با توجه به این مورد شدت علائم نیز متغییر خواهد بود اما در هر صورت دردی طاقت فرسا دارد و زندگی روزانه را مختل می کند؛ چرا که بسیاری از امور را با دستان خود انجام می دهیم. از همین رو اولین سوالی که ذهن بیماران را درگیر می کند، مدت شکستگی است. آیا می توان روند بهبودی را سرعت بخشید؟ برای آشنایی بیش تر با انواع شکستگی انگشت، طول مدت شکستگی، درمان ها، مراقبت ها و سایر سوالات متداول تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.
شکستگی انگشت دست و انواع آن
شکستگی انگشت معمولاً با علائمی مانند درد، تورم، کبودی، شنیدن صدای شکستگی، تغییر شکل انگشت و مشکل در حرکت دادن انگشت بروز پیدا می کند. هنگامی که انگشت دست دچار شکستگی می شود، ابتدا باید نوع آن مشخص گردد تا درمان متناسب با شکستگی اعمال شود. شکستگی های انگشت دست شامل موارد زیر است:
- شکستگی باز: در شکستگی باز علاوه بر اینکه استخوان آسیب می بیند، بافت های اطراف استخوان نیز صدمه می بینند و پوست پاره می شود.
- شکستگی بسته: در شکستگی بسته بر خلاف شکستگی باز بافت ها دچار آسیب دیدگی نمی شوند و تنها استخوان صدمه می بیند.
- شکستگی کامل: در این نوع شکستگی انگشت دست همان طور که از نامش پیداست استخوان به طور کامل می شکند و به دو قسمت تقسیم می شود.
- شکستگی فشاری: از شکستگی های نادر است که بر اثر تکرار مکرر حرکات و اعمال فشار به انگشتان بروز پیدا می کند.
- شکستگی گرین استیک: در این نوع شکستگی، استخوان های کناری نیز در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرند. شکستگی گرین استیک در کودکان بیش تر از بزرگسالان بروز پیدا می کند زیرا ساختار استخوان هایشان نرم است.
- شکستگی مرکب: در این نوع شکستگی انگشت دست، استخوان به صورت قطعه ای خرد می شود. این نوع شکستگی درد و فشار زیادی را به بیمار تحمیل می کند.
- شکستگی پایدار: در شکستگی پایدار ممکن است ترک خوردگی جزئی ظاهر شود یا استخوان به صورت کامل ترک بخورد.
دلایل شکستگی انگشت دست
انگشت دست می تواند به دلایل گوناگونی بشکند که به رایج ترین آن ها می پردازیم:
- ضربه: ضربات مستقیم مانند تصادف، سقوط از ارتفاع، برخوردهای فیزیکی در ورزش های پر تحرک مانند فوتبال و بسکتبال و افتادن روی دست از مهم ترین دلایل شکستگی انگشت دست هستند.
- پیچ خوردگی: پیچ خوردگی های شدید انگشتان اغلب در ورزش هایی مانند اسکی رخ می دهد.
- پوکی استخوان: وجود پوکی استخوان سبب می شود تا استخوان ها دیگر تراکم سابق را نداشته باشند و زودتر دچار شکستگی شوند.
- بیماری ها: برخی از بیماری های زمینه ای نظیر سرطان استخوان یا عفونت استخوان، بافت استخوان را تضعیف می کنند و منجر به شکستگی می شوند.
مدت درمان شکستگی انگشت دست
به طور کلی مدتی که برای بهبودی شکستگی انگشتان دست تعیین شده، از ۶ تا ۸ هفته است اما ممکن است تا ۱۲ هفته نیز طول بکشد.
- نوع شکستگی: شکستگی های ساده به زمان کوتاه تری برای بهبودی نیاز دارند در حالی که شکستگی های پیچیده تر مانند شکستگی مرکب در بازه طولانی تری بهبود می یابند.
- سلامت جسمانی: وجود برخی بیماری ها ماند دیابت روند بهبودی شکستگی انگشت دست را طولانی تر می کنند. همچنین بالا بودن سن نیز سبب می شود استخوان ها دیرتر جوش بخورند.
- رعایت توصیه های پزشکی: رعایت دستورالعمل های پزشک باعث می شود تا بهبودی در زمان معین شده اتفاق بیفتد. به عنوان مثال اگر بین فواصل زمانی مشخص شده فاصله ایجاد شود، روند بهبودی نیز کندتر می شود.
- نوع درمان: اگر درمان شامل جراحی نیز باشد، قطعاً روند طولانی تری برای بهبودی انگشت دست نیاز است.
شکستگی چگونه درمان می شود؟
درمان شکستگی انگشت دست به واسطه موارد زیر انجام می شود. حتی ممکن است چند روش زیر به صورت ترکیبی استفاده شوند. روش های متداول درمان انگشت شکسته شده دست عبارتند از:
- تجویز دارو: برای کاهش درد و التهاب ممکن است پزشک داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا استامینوفن را تجویز کند. در صورتی که شکستگی انگشت دست با عفونت همراه شود، آنتی بیوتیک نیز تجویز می شود.
- عدم تحرک: برای تثبیت استخوان های انگشت شکسته شده از گچ گیری یا انواع مختلفی از آتل مانند آتل گچی استفاده می کنند.
- جراحی: در مواقعی که جابجایی استخوان ها شدید باشد، شکستگی از نوع باز باشد یا اعصاب اطراف آسیب دیده باشند از جراحی برای درمان انگشت دست کمک می گیرند. گاهی اوقات نیز نیاز به ایجاد برش برای جا اندازی نیست و متخصص از روش جا اندازی بسته برای شکستگی انگشت دست کمک می گیرد.
- فیزیوتراپی: فیزیوتراپی پس از طی کردن دوره ای مشخص آغاز می شود. هدف از فیزیوتراپی افزایش دامنه حرکتی و بازیابی قدرت انگشتان است تا آن ها به حالت عادی باز گردند.
سوالات متداول
- آیا می توان روند درمان شکستگی انگشت دست را سرعت بخشید؟ بله با انجام صحیح دستورات پزشک روند بهبودی سرعت پیدا می کند. همچنین اقداماتی نظیر داشتن برنامه غذایی همراه سرشار از کلسیم و ویتامین D، تمیز نگه داشتن محل شکستگی و پرهیز از فعالیت های سنگین از جمله اقدامات مراقبتی دیگر برای بهبودی هستند.
- چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ اگر با علائمی نظیر افزایش درد، تغییر رنگ محل شکستگی، ضعف، تب و تغییر دمای پوست مواجه شدید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
- آیا شکستگی انگشت دست عوارض دارد؟ در مواقعی شکستگی با عوارضی نظیر سفتی مفاصل، تغییر شکل دائمی انگشت و عفونت همراه است. البته این موارد عمدتاً به دلیل عدم رعایت دستورات پزشک رخ می دهد.
خرید تجهیزات پزشکی از صدف باران
شرکت تجهیزات پزشکی نوین طب صدف باران یکی از تولیدکنندگان فعال و مطرح در زمینه انواع و اقسام تجهیزات پزشکی اعم از انواع آتل گچی، باند فایبرگلاس ارتوپدی، باند زیر گچ و.... است. همان طور که در این مطلب گفته شد، یکی از روش های درمان شکستگی انگشت دست بستن آتل است. برای تهیه آتل مد نظر یا هر اقلام دیگری می توانید با مشاورین این مجموعه ارتباط بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند و در سریع ترین زمان ممکن سفارشات خود را تحویل بگیرید.
تلفن:
۰۲۱۲۶۶۵۰۵۴۹
۰۲۱۲۲۷۸۵۱۶۹
۰۲۱۲۶۶۵۰۵۶۴
۰۹۱۲۳۲۱۰۰۸۲