مزوتراپی، مزو یا مزودرمانی از روش های کم تهاجم است که با سوزن های مخصوص به پوست تزریق می شود و کاربردهای گوناگونی برای زیبایی و حتی درمان دارد. کاربردهای زیبایی مزو شامل نواحی مختلفی از بدن مانند بهبود رشد مو، جوانسازی صورت و دست، کاهش چربی شکم و ران می شود. همچنین دردهای کمر، شانه ها و گردن نیز با این تکنیک از بین می روند اما ما در این مقاله قصد داریم در مورد مزودرمانی صورت صحبت کنیم. چه نقاطی از صورت مزوتراپی می شوند؟ مکانیسم زیباسازی شامل مواردی است؟ آیا چین و چروک ها رفع می شوند؟ برای شناخت جزئیات بیش تر با ما همراه شوید.
مزوتراپی صورت چیست؟
مزوتراپی یکی از تکنیک های زیباسازی برای صورت است که به روش تزریقی در لایه های میانی پوست انجام می شود. مزو یک محلول متشکل از مواد معدنی و مغذی است که برای بهبود کیفیت و ظاهر پوست ضروری محسوب می شوند. این روش بافت پوست را تقویت می کند و تاثیر بسزایی در کاهش چین و چروک های پوستی، ترمیم جای جوش، رفع لکه ها دارد. برای آشنایی با مکانیسم مزوتراپی لازم است محتویات آن را دقیق تر بیان کنیم:
- ویتامین ها: ویتامین های A، B، C و E از جمله ویتامین هایی هستند که داخل محلول مزودرمانی یافت می شوند. این ویتامین ها تولید کلاژن (یک نوع پروتئین پوستی) را افزایش می دهند و به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کنند. از طرف دیگر رنگ پوست را یکدست و روشن تر می کنند.
- پپتیدها: پپتیدها نقش مهمی در ترمیم بافت های پوستی دارند. همچنین جای جوش و آکنه را تا حد قابل توجهی کاهش می دهند.
- عصاره های گیاهی: عصاره برخی از گیاهان مانند آلوئه ورا، جینسینگ و چای سبز نیز به دلیل خاصیت ضد التهابی در محلول مزوتراپی استفاده می شود.
- هیالورونیک اسید: در برخی از کوکتل های مزودرمانی هیالورونیک اسید نیز یافت می شود. هیالورونیک اسید یکی از عناصر موجود در سلول های پوستی است که باعث حفظ رطوبت و انعطاف پذیری پوست می شود.
- آنتی اکسیدان: یکی از خطرات رادیکال های آزاد ایجاد چین و چروک و افتادگی پوست است. مزودرمانی با داشتن آنتی اسیدان هایی مانند گلوتاتیون و کوآنزیم ها از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت به عمل می آورد و لکه های پوستی را کاهش می دهند.
نقاط تزریق مزوتراپی صورت
در این بخش، می خواهیم قسمت هایی را معرفی کنیم که تزریق مزوتراپی برای آن ها انجام می گیرد:
- اطراف چشم: یکی از کاربردهای مزو در یکسان سازی و روشن سازی رنگ بود. از همین مورد برای کاهش تیرگی اطراف چشم بهره می گیرند. با تزریق محلول به اطراف چشم نه تنها چین و چروک کاهش پیدا می کند بلکه پف و تیرگی هم از بین می رود.
- پیشانی: خطوط روی پیشانی به دو صورت عمودی (خط اخم) و خطوط افقی نمایان می شوند. مزودرمانی می تواند این خطوط را برطرف سازد و پوست را شاداب تر کند.
- گونه ها: محلول مزو با هدف رفع افتادگی گونه ها، از بین بردن خطوط ریز، بهبود بافت پوست، کاهش لکه ها و روشن شدن پوست به گونه ها تزریق می شود.
- لب: لب یکی دیگر از نقاطی است که مزوتراپی در آن صورت می گیرد. از آنجایی که محلول شامل مقادیر زیادی از مواد مغذی است، به لب آبرسانی می کند تا رنگ آن بهبود یابد، خشکی و ترک ها برطرف شود و بافت لب نرم تر گردد. همچنین خطوط اطراف لب با این تکنیک قابل رفع هستند.
- زاویه سازی فک: با استفاده از مزودرمانی می توان استحکام پوست فک را افزایش داد و آن را به طور دلخواه زاویه سازی کرد.
عوارض مزوتراپی صورت
ممکن است پس از انجام مزودرمانی، عوارض یا اختلالاتی بروز پیدا کنند. عوارض مزو شامل دو دسته است. دسته ای از عوارض مثل کبودی، تورم، التهاب، درد خفیف و خارش تا حدی طبیعی هستند و با گذشت چند روز از بین می روند. البته این موارد برای همه بروز پیدا نمی کند و با توجه به انجام توصیه های پزشکی می توان از ظهور آن ها پیشگیری کرد. به عنوان مثال عواملی مانند نور آفتاب و داروهای رقیق کننده خون احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می دهند. به همین منظور قبل و بعد از مزوتراپی باید از موارد ذکر شده دوری کرد.
دسته دیگر، بر اثر عواملی مانند استریل نبودن ابزار و محیط، عدم تجربه پزشک یا حساسیت فرد به مواد درون محلول رخ می دهد. این موارد شامل عفونت، آلرژی، لخته شدن خون، آسیب به اعصاب، اسکارهای عمیق و تغییرات رنگ پوست است.
سوالات متداول
تاثیر مزوتراپی صورت با چند جلسه ظاهر می شود؟ مزوتراپی در تعداد جلسات مشخصی انجام می شود و تاثیر آن در همان جلسات ابتدایی نمایان می شود اما به مرور تاثیرات بیش تری قابل مشاهده خواهد بود.
- تفاوت مزوژل و مزودرمانی چیست؟ هر دو روش با هدف بهبود پوست و جوانسازی در لایه های میانی پوست تزریق می شوند اما مزودرمانی بر روی تقویت پوست و کاهش چین و چروک ها تمرکز دارد در حالی که مزوژل بیش تر برای پر کردن نواحی مختلف و افزایش حجم استفاده می شود.
- چه کسانی نمی توانند مزو را انجام دهند؟ افرادی که به بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی، دیابت، سرطان، عفونت فعال پوستی و اختلالات خونی مبتلا هستند، نمی توانند مزو تزریق کنند. همچنین زنان باردار و شیرده و افرادی که نسبت به مواد مزوتراپی حساسیت دارند نیز نباید این تکنیک را انجام دهند.
- مدت اثر مزودرمانی صورت چقدر است؟ مزودرمانی معمولاً بین۶ الی ۹ ماه ماندگاری دارد اما با توجه به نوع کوکتل تزریقی، متابولیسم شخص، نوع پوست، تعداد جلسات و..... تغییر می یابد.
مزوتراپی در کلینیک دکتر رویا عطایی
در این مقاله مزودرمانی صورت را معرفی کردیم. نه تنها این روش بلکه سایر متدها و تکنیک های جوانسازی صورت و دست در کلینیک دکتر رویا عطایی انجام پذیر است. این مجموعه بر روی روش های غیر جراحی متمرکز است؛ چرا که علاوه بر عوارض کم تر نسبت به جراحی تاثیرات مثبت و چشمگیری را به همراه داشته اند. برای دریافت اطلاعات بیش تر در مورد روش های جوانسازی از جمله مزوتراپی می توانید با ما در ارتباط باشید.
آدرس و تلفن:
تهران، شریعتی، بالاتر از مترو قیطریه، بن بست سینا، پلاک ۱۷۲۵ ، واحد ۳۴
۰۲۱۲۲۲۰۱۲۶۹ و ۰۲۱۲۶۲۴۶۷۶۱