ارزیابی شنوایی (نوار گوش)
طبق استاندارهای علمی بهتر است که سالانه شنوایی هر فرد بررسی شود. ارزیابی کامل شنوایی یا به اصطلاح عامیانه، نوار گوش روشی است که میزان شنوایی هر فردی را می توان به دست آورد. قابل ذکر است که تشخیص کم شنوایی زود هنگام کمک شایانی به درمان سریع و بهبودی آن می کند. لذا توصیه می شود خصوصا در افرادی که سابقه مشکلات شنوایی در خانواده یا فامیل نزدیک دارند این ارزیابی های انجام شود.
کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک تهران صفیر واقع در شهر تهران یکی از معتبرترین و بهترین این مراکز است. در این کلینیک تمامی کارهای مربوط به شنوایی توسط جناب آقای دکتر ولدبیگی متخصص ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک صورت می پذیرد. در ارزیابی کامل شنوایی جنبه های مختلفی از دستگاه شنوایی مورد بررسی قرار می گیرد که در ادامه به آن اشاره می شود.
مواردی که در ارزیابی شنوایی (نوار گوش) مشخص می شود:
وجود جرم گوش (سرومن) در کانال گوش
سلامت یا پارگی پرده گوش (پرده تمپان)
سلامت رفلکس اکوستیک صوتی
میزان افت شنوایی یا کم شنوایی
تعیین نوع کم شنوایی
میزان آستانه شنوایی تون خالص
میزان تشخیص گفتار
شنوایی یکی از حواس مهم انسان است چرا که بواسطه شنیدن گفتار و به صورت کلی تر زبان شکل می گیرد منظور از زبان تفکر و میزان رشد عقلی است به این معنی اگر فردی از بدو تولد ناشنوا باشد در آینده گفتار نخواهد داشت که در اصطلاح عامیانه آن فرد را کر و لال می نامند.
کم شنوایی و ناشنوایی درمان دارد.
با توجه به انواع کم شنوایی، اگر افت شنوایی به علت عفونت یا پارگی پرده گوش باشد باید با درمان دارویی یا جراحی درمان شود اما اگر مشکل شنوایی به علت مشکل حسی یا عصبی باشد درمان دارویی و جراحی نداشته و تنها راه استفاده از سمعک است. شایان ذکر است که کم شنوایی حسی-عصبی غیرقابل برگشت است و درصورتی که از سمعک استفاده نشود با مرور زمان میزان افت شنوایی بیشتر می شود و عوارض و تبعات منفی زیادی بر زندگی فرد کم شنوا خواهد گذاشت. لذا در صورتیکه کم شنوایی محرز گردد باید در اسرع وقت برای تهیه سمعک اقدام شود.
اطلاعاتی در مورد سمعک نامرئی
اما چه زمانی باید برای شنوایی سنجی مراجعه شود در ادامه مواردی ذکر می شود که در صورت داشتن هر کدام از این موارد باید به کلینیک های شنوایی برای ارزیابی میزان افت شنوایی مراجعه شود.
16 مورد مراجعه برای شنوایی سنجی یا ارزیابی شنوایی:
درد گوش در گوش یا اطراف آن
ترشح از گوش به صورت غیر طبیعی
احساس پری یا کیپی در گوش ها
سرگیجه و احساس گیجی
مشکل شنیدن صداهای آهسته
مشکل شنیدن پچ پچ ، نجوا یا درگوشی
مشکل درک گفتار در شلوغی
بلند حرف زدن بر اساس گفته اطرافیان
بلند کردن صدای تلویزیون یا رادیو
درخواست برای تکرار جملات
داشتن سابقه کم شنوایی در خانواده
وجود افراد سمعکی در خانواده
سن بالای 50 سال (چکاپ های سالانه)
کار کردن در محیط های صنعتی و پرسروصدا
استفاده از داروهای کلیوی
احساس ناراحتی هنگام شنیدن اصوات بلند
خوب بشنوید خوب زندگی کنید
انسان مستحق خوب شنیدن است
سمعک تهران صفیر
دکتر ولدبیگی
منبع :
https://tehransafir.com/