34
معاون پژوهش مرکز تحقیقات آسیب شناسی علوم پزشکی ایران از پروژه تحقیقاتی جدید با هدف جداسازی و از بین بردن سلولهای بنیادی سرطان خبرداد.
زهرا مجد متخصص ایمونو پاتولوژی، مدیر گروه پزشکی مولکولی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات آسیب شناسی و سرطان داشگاه علوم پزشکی ایران گفت :با اشاره به جدیدترین و مهمترین پروژه تحقیقاتی این مرکز گفت: جداسازی و درمان سلولهای بنیادی سرطان انجام می شود که برخلاف تصور عموم افراد، سرطان نیز دارای سلولهای بنیادی و از نظر ساختار ظاهری کاملا شبیه سایر سلولهای طبیعی بدن است.
این سلول ها به جای ساخت ارگانهای تازه یا بازسازی بافت های آسیب دیده، مشغول تومور سازی می شوند، وضعیتی که شکل گیری تومورهای سرطانی در بدن را در پی دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات آسیب شناسی و سرطان داشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه شناسایی سلولهای بنیادی سرطان بسیار سخت و نیازمند صرف زمان قابل ملاحظه ای است، گفت: به همین منظور برای نخستین بار توسط یکی از دانشجویان فعال در مرکز تحقیقات آسیب شناسی علوم پزشکی ایران با حمایت مسئولان علوم پزشکی ایران، در دانشگاه اسلو انجام گرفته و سلولهای بنیادی برای آغاز مهمترین تحقیق در حوزه سرطان های پیشرونده در بدن موشهای فاقد سیستم ایمنی تزریق شد.
در صورت موفقیت در این تحقیق احتمال ساخت دارویی برای مهار سلولهای سرطانی تومور ساز دور از انتظار نیست اما این موضوع تحقیقات زمان بر بیشتر و البته انجام آزمایشهای مختلف را می طلبد ، موضوعی که امروز با راه اندازی اتاق کشت مختص آزمایشهای خاص تحقیقاتی در این مرکز ،اقدام مهمی در راستای توسعه تحقیقات آزمایشگاهی سرطان ، به شمار می رود.
وی با اشاره به علت انشار یا متاستاز بیشتر سرطان ها، تصریح کرد: گردش خون یا لنفوم از مهمترین علت انتشار این بیماری صعب العلاج در بدن به شمار می رود، زیرا در این حالت سلول بیمار توسط گردش خون وارد بافت های سالم شده و در آنجا کاشته و تکثیر می شود که چنین شرایطی اهمیت حیاتی شناسایی سلولهای بنیادی سرطان را بیش از پیش نشان می دهد.