از این پس اعضای پیوندی پس زده نخواهند شد

110

نوعی از گلبول های سفید در موش، سیستم ایمنی را به طور خاص بازداری می کند.

از آن جا که انسان هم این سلول ها را به طور طبیعی در بدن دارد، با دستکاری آن ها می توان پس زدن عضو پیوندی را به تاریخ فرستاد

با وجود پیشرفت های شایان توجهی که تا به حال در زمینه پیوند اعضا صورت گرفته است، مسئله پس زدن عضو پیوندی توسط بدن فرد گیرنده هنوز در این گونه اعمال جراحی مشکل می آفریند.

در واقع، وقتی یک عضو جدید وارد بدن فرد می شود، سیستم ایمنی بدنش با آن مثل یک جسم خارجی رفتار می کند و سعی می کنند آن را نابود کند، همان کاری که با باکتری های مضر و مانند آن انجام می دهد.

نیوساینتیست گزارش جدیدی در مورد یافته ای تازه در این زمینه منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، محققین اسپانیایی موفق شده اند نوعی از سلول های خونی را کشف کنند که در بدن موش ها، پاسخ ایمنی را سرکوب و بازداری می کند.

این سلول ها که سلول های تی کشنده طبیعی یا به طور اختصاری NKT نامیده می شوند، نوعی از گلبول های سفید خون به حساب می آیند که به کنترل سیستم ایمنی کمک می کنند.

نکته قابل توجه در مورد این سلول ها، این است که آن ها فقط درون جگر موش ها فعالیت می کنند و روی سیستم ایمنی سایر قسمت های بدن آن ها هیچ تاثیری ندارند.

ژن های خاصی در ژنتیک موش ها، به واسطه سلول های تنظیم کننده، این سلول های تی کشنده طبیعی را تنظیم می کنند.

محققین دسته ای از این تنظیم کننده ها را با فلورسانت علامت گذاری کردند و آن ها را دوباره به درون بدن موش فرستادند. تمام آن ها روانه جگر شدند و به هیچ نقطه دیگری از بدن موش نرفتند.

به گفته محققین، این سلول ها درون بدن انسان هم وجود دارند، بنابراین شاید با کمی دستکاری، بتوان فعالیت های آن ها به گونه ای تنظیم کرد که سیستم ایمنی بدن را در مناطق مورد نیاز بازداری کنند تا اعضای پیوندی را پس نزند.

اگر این محققین موفق شوند، به دستاوردی حیاتی در این زمینه رسیده اند

رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب