یک جراح فلوشیپ سر و گردن با تاکید به اینکه مصرف دخانیات و الکل مهم ترین عامل موثر در ابتلا به سرطان حنجره است، اظهار کرد: مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هرگونه گرفتگی یا تغییرات صدا به مدت دو هفته الزامی است.
دکتر ابراهیم رزم پا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه مواد شیمیایی محرک، فلزات سنگین و آلودگی هوا از عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان حنجره است، گفت: شیوع ابتلا به سرطان حنجره در مردان بیشتر است اما نمونه هایی از ابتلای زنان به سرطان های حنجره در قسمت های پایین تارهای صوتی نیز مشاهده شده است.
این جراح فلوشیپ سر و گردن یادآور شد: مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هر گونه گرفتگی یا تغییرات صدا به مدت دو هفته الزامی است.
وی با اشاره به اینکه سلول های سرطانی می توانند در سه ناحیه از حنجره ایجاد شوند، اظهار کرد: بهترین نوع سرطان حنجره درگیرشدن طناب های صوتی به این بیماری است. مصرف دخانیات و الکل مهم ترین نقش را در ایجاد سرطان حنجره ایفا می کنند.
رزم پا در ادامه خاطرنشان کرد: درصورت درگیر شدن طناب های صوتی افراد به سرطان تغییرات صدا به صورت زودهنگام آشکار می شود بنابراین احتمال دیر آشکار شدن علائم این بیماری در قسمت های بالا یا پایین طناب صوتی بیشتر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف دخانیات و الکل را مهم ترین عامل موثر در ایجاد سرطان حنجره دانست و افزود: تشخیص زودهنگام این بیماری می تواند منجر به جلوگیری از انتشار سلول های سرطانی و بهبود این بیماران شود.
رزم پا با اشاره به اینکه در معرض دود سیگار قرار گرفتن نیز می تواند یکی از عوامل موثر در ابتلا به این بیماری باشد، تصریح کرد: مقاومت بدنی بالا می تواند موجب جلوگیری از ابتلا به هرگونه سرطان شود.
این متخصص گوش، گلو و بینی در پایان خاطرنشان کرد: ورزش و تغذیه سالم موجب افزایش مقاومت سیستم بدنی افراد می شود و ضعف سیستم بدنی نیز می تواند زمینه ساز بروز ایجاد هرگونه سرطان در افراد شود.