43

پژوهشگران علوم پزشکی تاکید می کنند که سلامت افراد در دستانشان قرار دارد و دستان همچون دستگاه های سنجش سلامتی عمل می کنند و کوچکترین تغییر در آن ها می تواند نشان دهنده بیماری باشد.
باید گفت دست ها نمایشگاه سلامت انسان هستند . به گزارش سایت پزشکان بدون مرز، پزشکان توصیه می کنند که کوچکترین تغییرات غیرعادی در کف دست ها، ناخن ها و انگشتان را باید جدی گرفت چون در بسیاری از موارد این تغییرات می تواند شاخصی از وجود یک نوع بیماری یا مشکل جدی در سیستم بیولوژیک بدن باشد.
برخی از این تغییرات که می توانند به ما کمک کنند تا وجود یک بیماری یا نارسایی را در بدنمان سریعتر پیش بینی کنیم به شرح زیر است:
● رنگ پریدگی ناخن ها : ناخن ها باید سالم باشند و رنگ مایل به صورتی داشته باشند. اگر رنگ ناخن ها زرد مایل به سبز باشد، نشان دهنده وجود عفونت های قارچی است. همچنین زرد شدن ناخن ها می تواند شاخص ابتلا به بیماری های ریوی باشد.
● ناخن های قاشقی شکل : اگر ناخن ها به شکل قاشق هستند، نشان دهنده کمبود آهن و کم خونی است که می توان با مصرف مکمل های آهن و مصرف گیاهان سبز آن را برطرف کرد. همچنین زمانی که ناخن ها به شکل توپ درمی آیند این تغییر شکل می تواند علامت هشدار دهنده ابتلا به بیماری های درونی مثل سرطان ریه یا بیماری های قلبی باشد. وجود کبودی های کوچک روی ناخن نیز نخستین علائم ابتلا به آرتریت (عارضه التهاب مفاصل) و فاصله گرفتن مفاصل از یکدیگر است. کمرنگ شدن بسیار زیاد ناخن‌ها و سفیدی آنها، گاهی اوقات در اثر پیری به وجود می‌آید؛ اما علاوه بر پیری می‌تواند نشان‌دهنده برخی بیماری‌های جدی نیز باشد این بیماری‌ها عبارتند از: کم‌خونی ،نارسایی قلبی ، بیماری کبد ،سوءتغذیه
● ناخن‌های سفید : اگر ناخن‌های سفید و اطراف آنها کمی تیره‌تر باشد، نشان‌دهنده مشکلات کبدی است؛ مثلاً تورم کبد.
● ناخن‌های زرد : یکی از دلایل اصلی زردی ناخن‌ها، عفونت قارچی است. وقتی
کوچکترین تغییرات غیرعادی در کف دست ها، ناخن ها و انگشتان را باید جدی گرفت چون در بسیاری از موارد این تغییرات می تواند شاخصی از وجود یک نوع بیماری یا مشکل جدی در سیستم بیولوژیک بدن باشد.
که عفونت زیاد می‌شود، ناخن‌ها کلفت‌تر و خرد می‌شوند. در برخی موارد نادر، زردی ناخن‌ها می‌تواند علامت یک وضعیت بحرانی مثل بیماری شدید تیروئید، بیماری ریه، دیابت و یا پسوریازیس نیز باشد.
● ناخن‌های کبود : ناخن‌هایی که متمایل به رنگ آبی هستند، نشان می‌دهند که بدن ما به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کند و البته می‌تواند علامت وجود عفونت در ریه‌ها و ذات‌الریه نیز باشد. آبی بسیار کمرنگ و ملایم ناخن‌ها، دیابت را نیز نشان می‌دهد.
● ناخن‌های ناهموار : اگر سطح ناخن ناهموار و موجی‌شکل باشد، می‌‌توان آن را نشانه‌ای از پسوریازیس یا ورم مفاصل دانست. تغییر رنگ ناخن‌ها در چنین مواقعی بسیار شایع است؛ به طوری که پوست زیر ناخن‌ها قرمز مایل به قهوه‌ای می‌شود. پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که در ۱۰ درصد موارد از ناخن‌ها شروع می‌شود.
● ناخن‌های ترک‌خورده و شکاف‌ دار : ناخن‌های خشک و شکننده معمولاً به بیماری تیروئید نسبت داده می‌شوند و اگر به رنگ زرد نیز متمایل باشند، می‌توانند نشا‌ن‌دهنده عفونت قارچی باشند.
● ناخن‌های پیچ‌خورده و تاب‌ دار : اگر پوست اطراف ناخن‌ها قرمز و پف کرده باشند، می‌توان آن را نشانه التهاب ناخن‌‌ها دانست. این مسأله در صورت وجود بیماری سل جلدی یا سایر اختلالات بافتی رخ می‌دهد.
● خطوط تیره زیر ناخن‌ها : خطوط تیره زیر ناخن‌ها باید مورد توجه ویژه قرار گیرند؛ زیرا تومور سیاهرنگ قشر عمیق پوست می‌تواند با این نشانه‌‌ها بروز کند. این نوع از سرطان خطرناک‌ترین نوع سرطان است.
● ناخن‌های جویده شده : ناخن جویدن ممکن است گاهی اوقات نشانه‌ ای از نگرانی و دلهره مزمن است. این رفتار می‌تواند به یک نوع اختلال پیچیده مربوط باشد. اگر نمی‌توانید این عادت را ترک کنید، حتماً به پزشک مراجعه نمایید.
● لکه‌های سفید روی ناخن‌ها : در اثر کمبود روی در بدن ایجاد می‌شوند؛ ولی مسأله مهمی نیستند و خود به خود برطرف می‌شوند.
● قاشقی شکل شدن ناخن‌ها : کم‌کاری تیروئید، کمبود آهن و کم خونی می‌تواند علت قاشقی شکل شدن ناخن‌ها باشد. خشکی پوست نیز یکی از علایم کم کاری تیروئید است که باعث می شود تا پوست رطوبت خود را از دست دهد.
همچنین گاهی نیز خشکی پوست نشان دهنده حساسیت به صابون و لوازم آرایشی است. تعریق بیش از حد کف دست نیز می تواند حاکی از وجود مشکل در غده تیروئید باشد.
فعالیت بیش از حد غده تیروئید موجب می شود تا بدن کالری بیشتری بسوزاند و به تعریق زیادتر و غیرمعمول بیانجامد.

پست های اخیر از بهروز محسنی :
 عوارض الکل
بهروز محسنی 1395.05.11
 خندبدن
بهروز محسنی 1395.05.08
رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب