خواص اسفناج
اسفناج یک غذای بسیار مغذی است. با اینکه کم کالری است اما ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی گیاهی آن بسیار بالا است. هنگامی که شما این مواد غذایی سالم را مصرف میکنید، لازم نیست در مورد رژیم غذایی کاهش وزن خود نگران باشید اسفناج یک سبزی صددرصد ایرانی است که اروپاییها برای اولینبار در قرن دهم میلادی با آن آشنا شدهاند. نام اسفناج که تقریبا در همه زبانها از همین ریشه گرفته شده از واژه «اسپاناخ» گرفته شده است که در فارسی باستانی به معنای دست سبز است. این گیاه جادویی به اندازهای پرخاصیت و پرفایده است که توصیه میشود در صورتی که مشکل سنگ کلیه و مفاصل ندارید تا سه نوبت در هفته از آن بخورید و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
خوراک آدمهای بیاعصاب
اگر آدم عصبی هستید یا دور و برتان کسی هست که اعصاب درست و حسابی ندارد حتما اسفناج را وارد رژیم غذایی کنید، چون ترکیبات موجود در این سبزی برای تقویت اعصاب و آرامبخشی بسیار موثر است.
استخوان پولادین
خام یا پخته تفاوتی ندارد؛ اسفناج دارای مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین K است که برای استحکام و ترمیم استخوانها بسیار موثر است. پس اگر خدای ناکرده دچار شکستگی استخوان شدهاید اسفناج بخورید تا هر چه زودتر بهبود پیدا کنید.
چشم عقاب
معمولا سن که بالا میرود یکی از اعضایی که دچار ضعف میشود، چشم است. اما کارتنوئیدهای موجود در اسفناج یکی از موثرترین راهها برای جلوگیری از پیر چشمی، آبمروارید و ضعف بینایی است.
نکات خواندنی درباره اسفناج
اسفناج از خانواده چغندر است.
بدترین روش مصرف اسفناج آبپز کردن آن و بهترین روش تفت دادن آن با کمی روغن است.
اسفناج علاوه بر اینکه به عنوان رنگ خوراکی کاربرد دارد از آن برای تولید رنگهای باکیفیت برای مصارف هنری نیز استفاده میشود.
کشور چین به تنهایی ۸۵درصد اسفناج جهان را تولید میکند.
شخصیت کارتونی ملوان زبل یا پاپای که با خوردن اسفناج قدرتمند میشد باعث رونق بازار مصرف اسفناج در جهان شده است.
یک پیمانه اسفناج دارای ۴۰کالری است در حالی که یکچهارم شکلات کیتکت ۵۷ کالری دارد.
اسفناج دارای ماده شیمیایی به نام اگزالات است که با وجود قرار گرفتن در رده مواد مفید برای بدن اما مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث ایجاد سنگ مثانه و کلیه شود، بنابراین برای افراد مبتلا به ورم مفاصل و کلیهها و مثانههای سنگساز مناسب نیست.
نام اسفناج در گذشتههای نهچندان دور در کشور چین «گیاه ایرانی» بوده است.