گزش حشرات اغلب علائم حادي را در بدن انسان ايجاد نميکند اما در صورت شديد بودن يا بروز برخي حساسيتها ميتواند خطرناک بوده و باعث بروز حساسيتهاي شديد شود که در اين صورت بايد فرد را هر چه سريعتر به پزشک يا مرکز درماني منتقل کرد.
معمولا اقدامات لازم در برخورد با گزش حشراتي چون زنبور تنها به در آوردن نيش حشره (اگر در محل گزش مانده باشد) و گذاشتن يک کيسه يخ روي محل گزش محدود ميشود تا از درد و التهاب آن کاسته شود و در موارد خاص زنبورگزيدگي که بسيار شايع است معمولا خطر خاصي ايجاد نميشود اما در صورت متعدد بودن تعداد نيشها يا بروز حساسيتهاي شديد (آنافيلاکس) ميتواند کشنده باشد.
همچنين سابقه گزش در افراد حساس يک نکته منفي است و خطر بروز حساسيتهاي شديد را افزايش ميدهد، به علاوه گزيدگي در ناحيه سر و صورت نيز خطرناک است و ميتواند باعث ايجاد تورم در اين نواحي و انسداد راههاي هوايي شود.
در صورت بروز چنين حوادثي ابتدا با استفاده از پنس، موچين يا وسايل مشابه نيش حشره را خارج کنيد؛ زيرا فشار اعمال شده در حين کار ميتواند باعث خروج باقيمانده سم از نيش و ورود آن به بدن بيمار شود. محل گزش را با آب سرد و صابون شسته و زيورآلات، ساعت و لباسهاي تنگ را از بدن خارج کنيد و با کمپرس آب سرد از تورم و قرمزي و درد محل گزش جلوگيري کنيد. همچنين گذاشتن خمير درست شده از جوش شيرين و آب نيز ميتواند باعث کاهش درد در محل گزش شود.