به گفته متخصصان این روش تصویربرداری (PET-CT) “تفاوتی عظیم” در تشخیص این بیماری ایجاد خواهد کرد. این روش تصویربرداری پیش از این برای تشخیص تومورهای سرطانی بکار میرفت.
در این شیوه با ردیابی ماده رادیو اکتیو پلاکهای خطرناک در عروق کرونری (رگهایی که به خود قلب خون میرسانند) شناسایی میشوند.
بعد از قلب و رگهای دیگر با وضوح بالا تصویربرداری میشود. این تصاویر با هم تلفیق میشوند و نتیجه تصویری با جزئیات زیاد از وضعیت قلب، رگهای قلب و عروق کرونری است.
بر اساس نتیجه این تحقیق که در نشریه کلیک لنست چاپ شده، تصویربرداری جدید پلاکی را که باعث سکته شده بود در ۳۷ بیمار مشخص کرد.
این نخستین بار است که تصویربرداری قادر به تشخیص پلاکهای خطرناک در عروق قلبی بوده است.
البته بررسیهای بیشتری نیاز است تا مشخص شود آیا این روش فقط برای بعد از حمله قلبی مفید است یا قابلیت آن را دارد که پلاک خطرناک را پیش از حمله قلبی تشخیص دهد و باعث نجات جان بیماران شود.
بیماری عروق کرونری در کشورهای غربی در هر صدهزار نفر ۲۰۰ تا ۵۰۰ مرد و ۶۰ تا ۱۵۰ زن را سالانه مبتلا میکنند.
تصویربرداری جدید پلاکهای را که ممکن است باعث انسداد عروق کرونری شوند تشخیص میدهد
بنا به کلیک تحقیق همگروهی (کوهورت) اصفهان که چند ماه پیش منتشر شد این آمار در مردان ایرانی دو برابر و در زنان ایرانی شش برابر کشورهای غربی است.
دکتر مارک دوئک متخصص قلب به بیبیسی گفت : “من شک دارم تمام پلاکهایی که با این روش تشخیص داده میشوند باعث سکته قلبی شوند، اما این روش میتواند برای شناسایی افرادی که در معرض خطر هستند و نیاز به درمانهای مداخلهای دارند استفاده شود.”
“بیماری قلبی بزرگترین عامل مرگ در کشورهای غربی است و معمولا هشداری در کار نیست، اولین باری که افراد متوجه بیماری قلبی خود میشوند پس از سکته قلبی است.”
“اگر بتوانیم پلاکهای چربی خطرناک را درمان و خطر جدا شدن آنها را از دیواره رگ کم کنیم میتوانیم از سکته قلبی و مرگ افراد جلوگیری کنیم.”
پروفسور پیتر وایسبرگ مدیر بالینی بنیاد قلب بریتانیا میگوید: “تشخیص پلاکهای خطرناک چربی که ممکن است باعث سکته قلبی شوند با آزمایشهای معمولی قلب امکانپذیر نیست.”
“ما باید ابتدا از این یافتهها مطمئن شویم و بعد بفهمیم چگونه باید این روش را به بهترین شکل بکار بگیریم تا به نفع بیماران قلبی تمام شود.”