با زنجبیل دیابت را فراری دهید

112

زنجبیل یک ماده خوردنی و نوعی ادویه گیاهی و دارویی با نام علمی Zingiber officinaleاست که به زیاد شدن حساسیت به انسولین دراشخاص دچار دیابت نوع ۲ بسیار کمک می کند.

دیابت نوع ۲ معمولاً از دیابت نوع ۱ بیماری پیچیده تری است. در دیابت نوع ۲ هم کمبود انسولین در بدن وجود دارد وهم سلولها به انسولین درست پاسخ نمی دهند که به آن مقاومت به انسولین می گویند.

مقاومت به انسولین یک وضعیف فیزیولوژیک است که سلولها به عملکرد طبیعی هورمون انسولین پاسخ نمی دهند.

بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هنوز انسولین تولید می کند اما سلولهای بدن نسبت به انسولین مقاوم شده و قادر به استفاده از آن بطور موثر نیستند، این موضوع به هایپرگلایسمی یا افزایش قند خون می انجامد. در این حالت قند منتظر ورود به سلول است در حالیکه سلولها به انسولین مقاومت دارند واجازه ی ورود به قند را نمی دهند. در این حالت پانکراس مقادیر بیشتری انسولین تولید می کند زیرا می خواهد سلولهای قند را وارد سلولها کند در این حالت غلظت انسولین درسرم بسیار بالا می رود و این مسئله موجب اضافه وزن می گردد بنابراین افزایش حساسیت به انسولین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ حیاتی است وبه همین علت استفاده از زنجبیل می تواند به این افراد کمک کند.

محققین دانشگاه علوم پزشکی تبریز در یک تحقیق دو ماهه ی دوسوکور، تصادفی، پلاسبو- کنترل بروی ۶۴ فرد مبتلا به دیابت به بررسی تأثیرات زنجبیل بر این افراد پرداختند. به افراد شرکت کننده بصورت تصادفی پلاسبو یا ۲ گرم زنجبیل روزانه داده شد.

محققین دریافتند درافرادی که زنجیبل را درطی دو ماه هر روز دریافت کرده بود، حساسیت به انسولین افزایش یافته و مقدار انسولین سرمی آنها بطور چشمگیری کاهش نشان می دهد.همچنین مقدار کلسترول LDL(کلسترول بد) وتری گلیسرید درخون آنها کاهش یافته است. نتایج این تحقیق در مجله ی the International Journal of Food Sciences and Nutrition منتشر گردید.

سایر تحقیقات انجام شده از جمله مطالعه ای که توسط محققین استرالیایی (۲۰۱۲) انجام شد، نتایج مشابهی را ارائه کرده اند. محققین استرالیایی نشان دادند که استفاده از عصاره ی Buderim gingerمی تواند جذب گلوکز توسط سلولها را بدون نیاز به تزریق انسولین افزایش دهد.

این عصاره حاوی ماده موثره ی gingerolsبخصوص ۶-gingerolsو ۸-gingerolsبود، بنظر می رسد این دوماده بیشترین تأثیر را در افزایش جذب گلوکز دارند.

درمطالعه ی دیگری که نتایج آن بسیار جالب توجه بود و درسال ۲۰۰۹ انجام شد محققین بروی دو نوع مختلف از عصاره ی زنجبیل تحقیق کردند(عصاره ی زنجبیل spissumو یک نوع عصاره ی روغنی ginger). دانشمندان دریافتند این دو عصاره با رسپتورهای سروتونین اندرکنش داده وتأثیر این گیرنده ها را بر ترشح انسولین معکوس می کنند، درمان با این عصاره ها موجب کاهش ۳۵ درصدی مقدار قند خون و افزایش ده درصدی مقدار انسولین پلاسما گردید. به همین علت به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ توصیه می شود این ادویه ی بومی مناطق آفریقا، هند، چین،استرالیا و جامائیکا را در غذاهای خود بطور منظم استفاده کنند.

زنجبیل می تواند بصورت رنده شده به سوپها اضافه شده یا بصورت قطعات کوچک با سایر سبزیجات آب گرفته شده و بصورت نوشیدنی مصرف شود یا بصورت خام همراه با رولهای سوشی تهیه شده از غلات کامل استفاده گردد.

رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب