اکثر پسرها در مهمانی های شبانه معتاد میشوند!!!

100

محمدرضا حاجی‌لو در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس در خصوص گرایش و استفاده جوان‌ها از قرص‌های روانگردان و مواد مخدر با بیان این مطلب كه امروزه طیف وسیعی از جوانان برای تفریح و تفنن به مواد مخدر خصوصاً مواد جدید اعتیاد‌آور روی آورده‌اند، افزود:‌ اعتیاد جوانان به مواد مخدر به شخصیت افراد، اختلال‌های ذهنی‌ و شرایط زندگی شان بستگی دارد. 

وی در ادامه اضافه كرد:‌ معمولاً این گونه افراد دارای حس خودشیفتگی، نوعی شخصیت مرزی و اختلال‌های ذهنی شدید هستند كه در نتیجه این مسائل به قرص‌های روانگردان و یا اعتیاد روی می‌آورند. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی ابراز كرد: بسیاری از معتادان معتقدند كه در یك مقطع زمانی، دوره‌ای را به عنوان "دوران تفریحی مصرف مواد مخدر‌" را پشت سر می‌گذارند در صورتی كه هر فرد معتاد پس از این‌كه نخستین بار به اعتیاد روی آورد معتاد تلقی می‌شود و این یك فكر غلط است كه در ذهن شخص معتاد باقی است. 

حاجی‌لو اظهار داشت: در بعضی از این اشخاص مشكلات ذهنی در حد خفیف است كه مصرف اینگونه مواد برایشان جنبه تفریحی دارد كه این افراد به اشتباه فكر می‌كنند هرگز معتاد نمی‌شوند. 

وی ابراز داشت: متأسفانه دوران طلایی مصرف هر شخص در استفاده از موادمخدر 7 تا 10 روز بوده و بعد از این زمان شخص به عنوان یك فرد معتاد در جامعه به حساب می‌آید در صورتی كه خود معتاد به این امر اعتقاد ندارد. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی گفت:‌ بسیاری از افراد با تصور این‌كه با استفاده از این مواد مخدر به آن‌چه كه می‌خواهند می‌رسند به این مواد روی می‌‌آورند در صورتی كه این یك ذهنیت غلط و خالی از منطق علمی است. 

حاجی‌لو تصریح كرد: ‌بیش‌تر قربانیان مواد مخدر بین 15 تا 19 سال سن دارند كه در بین این افراد مصرف‌كنندگان زن با تصور این‌كه، استفاده از قرص‌های روانگردان می‌تواند بر افسردگی آن‌ها غلبه كند به این مواد روی می‌آورند. 

وی اظهار داشت: بیش‌تر معتادان بعد از مقطع زمانی كوتاهی به دلیل مشكلاتی كه در ناحیه ادراك ذهنی‌شان ایجاد می‌شود به غلط می‌انگارند كه دیگر نمی‌توانند از اعتیاد دوری كنند و ترك برایشان غیرقابل درك می‌شود. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی افزود: معمولاً پس از گذشت 2 سال اكثر كسانی كه از مواد مخدر استفاده می‌كنند دچار پرخاشگری، بی‌قراری، پرحرفی و بدبینی می‌شوند و ترك اعتیاد برایشان بسیار سخت‌تر از روزهای اول است. 

این روان‌شناس با بیان این مطلب كه مواد مخدر‌ شخص را از نظر روحی معتاد می‌كند، افزود: افراد پس از استفاده از مواد مخدر، قرص‌های اكستازی و به خصوص كرك و شیشه وابستگی شدید روحی به این مواد پیدا می‌كنند در صورتی كه در اعتیاد به تریاك و هروئین معمولاً افراد از نه از نظر روحی بلكه از نظر جسمی معتاد محسوب می‌شوند. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی تأكید كرد: اگر زمان مصرف افراد معتادی كه از قرص‌های روانگردان و یا كرك و شیشه استفاده می‌كنند تغییر كند و دچار نوسان شود، شخص دچار مشكلات روحی شدید خواهد شد. 

وی در ادامه گفت:‌ به طوری‌كه گاهی خود این افراد حالات‌های روحی در اثر خماری از مواد را با بیان این مطلب كه "كسی با چاقویی تیز بر بدنشان ضربه‌ای وارد آورده و یا این‌كه تمام تنشان در حال تكه‌تكه شدن است"، تعریف می‌كنند. 

حاجی‌لو با بیان این مطلب كه حداقل میانگین زمان مصرف هر معتاد برای هر نوع مواد افیونی 5 ماه است افزود: زمان مصرف برای قرص‌های اكستازی و یا كرك و شیشه كم‌تر از این بوده و ممكن است شخص معتاد بعد از این مدت در‌صدد ترك هم بر‌‌آید ولی چون از نظر روانی به اعتیاد وابستگی پیدا كرده است خود را قادر به ترك نمی‌بیند. 

وی خاطرنشان كرد: تلاش این افراد برا ی برگشت به زندگی عادی سخت بوده هرچند كه فرد معتاد خودش دوست دارد ترك كند ولی فشار وابستگی روحی وی به مواد مخدر بر سیستم اعصاب وی تأثیر گذاشته و ذهن قدرت كافی برای برگشت به حالت عادی زندگی را ندارد. 

این روان‌شناس انگیزه افراد معتاد را برای ارتكاب به جرم، ناشی از گذراندن مراحل ناتوانی و مرگ در دوران اعتیاد هر فرد دانست و اظهار داشت: بعد از این مراحل مكانیسم دفاعی معتاد به وی تلقین می‌كند كه من معتاد نیستم و هر وقت كه بخواهم می‌توانم ترك كنم،‌ در صورتی كه آن‌قدر از نظر روانی وابسته به اعتیادش است كه حتی اگر به طرف ترك هم برود به دلیل این‌كه‌ از نظر جسمی ناتوان شده مجدداً به اعتیاد روی می‌آورد. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی ابراز داشت: در خوص ترك اعتیاد افراد می‌توان گفت هر فرد معتاد برای ترك اعتیاد ناتوانی در ترك و نوعی مرگ تدریجی را تجربه كرده است. 

وی تصریح كرد: گاهی وقت‌ها افراد معتاد به جایی می‌رسند كه با خود می گویند"‌آیا واقعا من معتادم‌" و در این زمان چون حس ناتوانی را هم تجربه كرده‌اند از ترك اعتیاد خود ناامید شده و این ناامیدی بازتاب های بیرونی وی را تحت تأثیر قرار داده و شخص را از ترك منصرف می‌كند. 

وی با بیان این مطلب كه خانواده‌ می‌تواند در ترك هر معتاد تأثیر به‌سزایی داشته باشد، افزود: در بسیاری از موارد خانواده‌ها از قولی كه یك شخص معتاد به آن‌ها داده برای ترك خاطره خوبی ندارند و وقتی فرد معتاد واقعاً قصد ترك را دارد وی را نمی‌پذیرند. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی با بیان این مطلب كه افراد معتاد از اعتماد به نفس پائینی برخوردارند،‌ اظهار داشت: این افراد در طول دوران اعتیاد حمایت عاطفی خانواده خود را از دست می‌دهند و چون در جامعه نیز به چشم یك انسان به آن‌ها نمی‌نگرند و چون اكثر معتادان به صورت دسته جمعی مصرف می‌كنند‌، انگیزه‌ای برای ترك در درون خود پیدا نمی‌كنند. 

وی تصریح كرد: اكثر معتادان احساس كاذبی نسبت به هوش خود دارند و فكر می‌كنند آدم‌های باهوشی هستند در صورتی كه این معتادان از ضریب هوشی پائینی برخوردارند. 

حاجی‌لو ادامه داد: تمام افراد معتاد حتی افراد دارای وضعیت مالی بد كه توان خرید مواد گرانقیمت را هم ندارند، برای تجربه هم كه شده از این قرص‌ها و یا كرك به صورت تفریحی از دیدگاه خودشان استفاده می‌كنند. 

وی اضافه كرد: معمولاً بعد از دو یا‌ سه بار مصرف به دلیل وابستگی روحی كه به این مواد پیدا می‌كنند قادر به ترك نیستند حتی گاهی این افراد نمی‌توانند مواد دیگری را جایگزین مواد مصرفی كنونی خود كنند. 

حاجی‌لو ‌با بیان این‌مطلب كه نرخ استفاده از مواد اعتیاد در بین معتادان در قشرهای مختلف جامعه متفاوت است اضافه كرد:‌ معمولاً اشخاصی كه دارا‌ی شرایط اقتصادی بدی هستند برای تهیه پول مواد خود به زورگیری، دزدی و جرم‌های دیگر متوسل شده در صورتی‌كه در قشرهای مرفه، افراد معتاد مشكل مالی ندارند و به راحتی می‌توانند از این گونه مواد استفاده كنند. 

رئیس مركز مشاوره و مددكاری نیروی انتظامی تصریح كرد: سن استفاده معتادان در بین دختران و پسران در حال حاضر تقریباً دارای نوسان زیادی نیست و در یك سطح قرار دارد با این توضیح كه اكثر پسرها از طریق دوستانشان و در مهمانی‌های شبانه به كرك یا قرص‌های اكستازی روی می‌آورند.‌ 

 
رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب